Företaget

AB Formplast grundades 1955 då man som landets första vakuumformare levererade plastkomponenter till industrin. Företaget ingår i CalixKlippan AB. I gruppen ingår fler företag inom vakuumformning: Autoform (Malung), Safeman (Olofström), Andrénplast (Stargard, Polen) och Carbox (Archim, Tyskland).

Vi har tillgång till en väl fungerande logistiklösning och formar samtliga typer av termoplaster enligt flera metoder: vakuumformning och tryckformning. Vi levererar kompletta produkter genom efterbearbetning i CNC-styrda fräsar och genom montering av komponenter i de formade detaljerna.

Företaget ligger i Broby i nordöstra Skåne, 30 km ifrån Kristianstad och 25 km ifrån Hässleholm, med bekväm närhet till transporter av olika slag. Företaget har ca 50 anställda.

Formplast har gedigen kunskap och lång erfarenhet när det gäller att omvandla plast till formade detaljer.

Företaget är en uppskattad och pålitlig samarbetspartner till ledande industriföretag inom många branscher i såväl Sverige som i Europa.

Företaget klarar att hantera alla delar som följs av en systemleverans och har kompetens och resurser för att ta ett projektansvar när kunden ställer funktionskrav.